محتواي خوب شبكه‌هاي خارجي بيش از محتواي بد آن است / تبيين استفاده‌هاي آموزشي و.... شبكه‌هاي اجتماعي و ضربه خوردن مردم با تعطيلي آنها - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>درصد کمی از فضای مجازی، شامل محتوای مستهجن و ناهنجاری‌های اخلاقی است و عمدة استفادة کاربران از این فضا، سالم است. لذا نمی‌توانیم بر میزان اندک محتوای فاسد تمرکز کنیم و نسبت به استفادة صحیح و مفید کاربران بی‌توجه باشیم. کاربران استفاده‌های گوناگونی -خدماتی، آموزشی، علمی، پژوهشی، ارتباطی و...- از اینترنت و فضای مجازی دارند. اگر برخی کاربران از این بستر برای اشاعة فحشا، ناهنجاری‌های اخلاقی و فساد استفاده کنند، دلیل بر این نمی‌شود که فضای مجازی برای همه مسدود شود.
پاسخ: اگر میزان اندک محتوای فاسد در شبکه‌های اجتماعی خارجی را بپذیریم-که آمار و واقعیت صحنه، کاملاً برخلاف آن است- باید بدانیم همین میزان کم، با مهندسی ارتباطات و اطلاعات در این شبکه‌ها و اعمال جذابیت‌های جنسیتی، به رویت اکثریت کاربران می‌رسد واثر مخرب فکری و فرهنگی خود را ولو به‌میزان 1% هم که باشد بر مردم وجوانان می‌گذارد. اگر شما غذاهای بسیار مفید و خوشمزه را سر یک سفره چیده باشید و تنها به اندازه یک بند انگشت در این سفره، سیانور وجود داشته باشد، هر عاقلی از این سفره دوری می‌کند وخود را به هلاکت نمی‌اندازد. در ثانی فساد اصلی در این شبکه‌ها در دوران جنگ نرم و جنگ شناختی پیش‌رو، مسأله سرقت و داده‌کاوی اطلاعات و شناسایی نقاط قوت و ضعف جبهه حریف است. اگر کمی سواد امنیتی داشته باشیم، هیچگاه فریب طعمه فواید شبکه‌های اجتماعی خارجی را نمی‌خوریم. نکته بعد اینکه محتوای فاسد با محتوای سالم در شبکه‌های اجتماعی خارجی، به طور معمول قابل تفکیک نیست. این شبکه‌ها از پروتکل ssl استفاده می‌کنند. ssl پروتکلی است که از الگوریتم‌های رمزنگاری استفاده کرده و محرمانگی داده و اطلاعات را در طول انتقال مسیر در فضای اینترنت حفظ می‌کند. بر این اساس، شبکه‌های اجتماعی خارجی یک سیستم یکپارچه هستند که یا باید همه آن را بپذیریم و یا همه آن را رد کنیم. تاوقتی می‌توانیم در شبکه‌های اجتماعی توانمند داخلی، محتوای فاسد را از محتوای سالم تفکیک کنیم و آن‌ها را حذف کنیم و از این طریق امنیت اجتماعی و فرهنگی جامعه را حفظ کنیم چرا باید تن به انبوه مفاسد اخلاقی و امنیتی شبکه‌های اجتماعی خارجی بدهیم. این شبکه‌ها در اختیار ما و تابع قوانین ما نیستند و تحت مدیریت فعال نظام سلطه قرار دارند.</p>
محتواي خوب شبكه‌هاي خارجي بيش از محتواي بد آن است / تبيين استفاده‌هاي آموزشي و…. شبكه‌هاي اجتماعي و ضربه خوردن مردم با تعطيلي آنها
01/01/1401
در اولويت نبودن مسئله فضاي مجازي در انبوه مسائل كشور - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>برطرف‌کردن معضلات موجود در فضای مجازی، اولویت کشور نیست. آیا با رفع آسیب‌های فضای مجازی، همه مشکلات کشور حل می‌شود؟
پاسخ: در دوران جنگ تحمیلی و شرایط پیچیدة کشور، امام خمینی (ره) فرمودند: «جنگ در رأس امور است» . پس از عبور از آن برهة سخت و ورود به دورانی جدید، رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند: «با توجه به شکست استکبار در مواجهه سخت با نظام اسلامی در دهة اول انقلاب، اکنون دشمن، جنگ نرم را در دستور کار خود قرار داده و امروز اولویت اصلی مقابله با جنگ نرم است». لذا مسألة جنگ نرم و تقابل رسانه‌ای با دشمن باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ زیرا فرهنگ، امنیت، اقتصاد، هویت ملی و قدرت همه‌جانبة کشورمان در تقابل رسانه‌ای و جنگ نرم است که جهت‌دهی می‌شود. به‌همین دلیل، نمی‌توانیم از سیاست‌گذاری بر فناوری‌های ارتباطی نوین که ابزار جنگ نرم هستند، غافل شویم. همان طور که نمی‌توان جنگ سخت را در رأس امور دانست؛ ولی نسبت به تأمین سلاح، نقشه‌های جنگ، تدارکات، طراحی عملیات، فناوری‌های ارتباطی جهت برقراری ارتباط امن در میدان نبرد و انواع مقدمات لازم برای پیروزی در جنگ نظامی غافل بود، همان طور نمی‌توان نسبت به این اولویت‌ها در جنگ نرم غفلت کرد. ثانیاً، چنانچه سیاست‌گذاری مواجهه با فضای مجازی، اولویت اصلی کشور نباشد، با استناد به این بیان مقام معظم رهبری که می‌فرمایند: «در جمهوری اسلامی، هر جا که قرار گرفته‌اید، همان‌جا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همة کارها به شما متوجه است» ، باید مسئولین اجرایی و نظارتی، سیاست‌گذاری و اقدام انقلابی داشته باشند تا جوانان، نوجوانان و خانواده‌ها که با معضلات فضای مجازی درگیر هستند، کم‌تر از این فضا آسیب ببینند. البته سایر مشکلات کشور هم اهمیت دارند و باید به‌شدت تلاش کرد تا هرچه سریع‌تر برطرف شوند. هرچند که معتقدیم بسیاری از معضلات اجتماعی، اقتصادی و معیشتی مردم هم ریشه در فضای مجازی دارد و از طریق فعالیت صحیح در این فضا بسیاری از مشکلات کشور را می‌توان برطرف کرد. رسانه و فضای مجازی، محلی برای اقناع افکار عمومی و تبلیغ و تبیین راهبرد اقتصاد مقاومتی و سایر سیاست‌های کلان حاکمیتی است؛ متأسفانه تا امروز رسانة و فضای مجازی کشور به‌سمت راهبرد و گفتمان اقتصاد مقاومتی سوق پیدا نکرده‌است و حال آنکه، اساساً قرار نیست در شبکه‌های اجتماعی بیگانه با مدیریت فعال آمریکایی-صهیونیستی، اولویت‌های اساسی کشور، مورد توجه قرار گیرد؛ بلکه دقیقاً برعکس؛ از اهداف اصلی این شبکه‌ها، نابودی اقتصاد و چرخ تولید کشور و استمرار روند وابستگی اقتصادی به خارج مرزهاست. موج‌آفرینی‌های غیرواقعی و جوسازی‌های طراحی شده در شبکه‌های اجتماعی خارجی، دقیقاً مانعی بر سر استقلال و قوت اقتصادی کشور است که نباید نسبت به آن غفلت کرد.</p>
در اولويت نبودن مسئله فضاي مجازي در انبوه مسائل كشور
01/01/1401
نمایش همه

فيلترينگ يعني محدود كردن يك شبكه با فوايد و منافع زياد فرهنگي و اجتماعي / استفاده از فرصت‌ها به جاي مقابله با آسيب‌ها

فيلترينگ يعني محدود كردن يك شبكه با فوايد و منافع زياد فرهنگي و اجتماعي / استفاده از فرصت‌ها به جاي مقابله با آسيب‌ها - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در یکی از جلسات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که تمامی دغدغه‌ها در خصوص چالش‌ها و آسیب‌های شبکه اجتماعی اینستاگرام را قبول دارد؛ اما اظهارداشت می‌توان به‌جای مسدودکردن شبکه‌های اجتماعی از ظرفیتی که وجود دارد، برای بیان نظرات، صحبت از فرهنگ و مسائلی از این‌دست استفادة حداکثری کرد.
پاسخ: حقیقت این است که ما نمی‌توانیم نظام ارتباطی کشور را با این استدلال که می‌خواهیم فرهنگ‌مان را به‌دنیا صادر کنیم، در اختیار دشمن قرار دهیم. نظام ارتباطی کشورها در حیطه فناوری‌های راهبردی محسوب می‌شود. به این معنا که هیچ کشور آزاد و مستقلی که در نبرد با دشمن قرار دارد، سیستم ارتباطی خویش را از دشمن تهیه نمی‌کند؛ بلکه نوعی از سیستم ارتباطی را طراحی می‌کند که بتواند امنیت اطلاعات خود را حفظ کند و دشمن را از نفوذ در این بخش، زمین‌گیر کند. اهمیت توجه به این معنا در دوران جنگ رسانه‌ای واطلاعاتی پیش‌رو، ضرورت بسیار بیشتری پیدا می‌کند.
"استفان بیدل" و "جفری فردمن" دو تن از تحلیلگران مطرح آمریکایی هستند که کتابی در مورد جنگ 33 روزه لبنان با اسرائیل نوشته‌اند و راهکارهای مبارزاتی حزب‌الله لبنان و تاکتیک‌های مقاومت در جریان آن را فاش کرده‌اند. این کتاب تأکید می‌کند که حزب الله لبنان مجموعه‌ای از فرماندهان خود را در مراکز فرماندهی بسیار پیشرفته مستقر کرده بودند با استفاده از سامانه‌های ارتباطاتی پیشرفته جنگ را اداره می‌کرد، این سامانه‌های ارتباطاتی شامل کابل‌ها، خطوط زمینی و دستگاه‌های بی سیم کدگذاری شده بود که با صدور دستورها خطوط تغییر می‌کرد تا امکان شناسایی آن فراهم نباشد.
تفکرات برخی مسئولان نشان می‌دهد این طیف از افراد، اساساً درکی از جنگ رسانه‌ای و جنگ شناختی ندارند، یا این نبرد را تشخیص نمی‌دهند و یا سعی دارند واقعیات را نادیده بگیرند. حقیقت این است که ما نمی‌توانیم نظام ارتباطی کشور را با این استدلال که می‌خواهیم فرهنگ‌مان را به‌دنیا صادر کنیم، در اختیار دشمن قرار بدهیم. در سال‌های 1382 و 1383 بنا بود اپراتور ترکیه‌ای «تُرک‌سل» در کشورمان راه‌اندازی شود؛ اما با آن مخالفت شد. چراکه حریم خصوصی و مرز امنیتی کشور در معرض خطر قرار می‌گرفت. حال آنکه کاربران در شبکة اجتماعی اینستاگرام، گزارش لحظه‌به‌لحظة زندگی‌شان را منتشر می‌کنند و نظام علاقه‌مندی‌ها و شبکة ارتباطی‌شان را منعکس می‌نمایند. قطعاً خطر قرارگرفتن اطلاعاتِ مربوط به علایق، سلایق و حریم خصوصی کاربران ایرانی در اختیار دشمنان از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی، کم‌تر از فعالیت اپراتور خارجی در کشور نیست.</p>

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در یکی از جلسات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد که تمامی دغدغه‌ها در خصوص چالش‌ها و آسیب‌های شبکه اجتماعی اینستاگرام را قبول دارد؛ اما اظهارداشت می‌توان به‌جای مسدودکردن شبکه‌های اجتماعی از ظرفیتی که وجود دارد، برای بیان نظرات، صحبت از فرهنگ و مسائلی از این‌دست استفادة حداکثری کرد.
پاسخ: حقیقت این است که ما نمی‌توانیم نظام ارتباطی کشور را با این استدلال که می‌خواهیم فرهنگ‌مان را به‌دنیا صادر کنیم، در اختیار دشمن قرار دهیم. نظام ارتباطی کشورها در حیطه فناوری‌های راهبردی محسوب می‌شود. به این معنا که هیچ کشور آزاد و مستقلی که در نبرد با دشمن قرار دارد، سیستم ارتباطی خویش را از دشمن تهیه نمی‌کند؛ بلکه نوعی از سیستم ارتباطی را طراحی می‌کند که بتواند امنیت اطلاعات خود را حفظ کند و دشمن را از نفوذ در این بخش، زمین‌گیر کند. اهمیت توجه به این معنا در دوران جنگ رسانه‌ای واطلاعاتی پیش‌رو، ضرورت بسیار بیشتری پیدا می‌کند.
“استفان بیدل” و “جفری فردمن” دو تن از تحلیلگران مطرح آمریکایی هستند که کتابی در مورد جنگ 33 روزه لبنان با اسرائیل نوشته‌اند و راهکارهای مبارزاتی حزب‌الله لبنان و تاکتیک‌های مقاومت در جریان آن را فاش کرده‌اند. این کتاب تأکید می‌کند که حزب الله لبنان مجموعه‌ای از فرماندهان خود را در مراکز فرماندهی بسیار پیشرفته مستقر کرده بودند با استفاده از سامانه‌های ارتباطاتی پیشرفته جنگ را اداره می‌کرد، این سامانه‌های ارتباطاتی شامل کابل‌ها، خطوط زمینی و دستگاه‌های بی سیم کدگذاری شده بود که با صدور دستورها خطوط تغییر می‌کرد تا امکان شناسایی آن فراهم نباشد.
تفکرات برخی مسئولان نشان می‌دهد این طیف از افراد، اساساً درکی از جنگ رسانه‌ای و جنگ شناختی ندارند، یا این نبرد را تشخیص نمی‌دهند و یا سعی دارند واقعیات را نادیده بگیرند. حقیقت این است که ما نمی‌توانیم نظام ارتباطی کشور را با این استدلال که می‌خواهیم فرهنگ‌مان را به‌دنیا صادر کنیم، در اختیار دشمن قرار بدهیم. در سال‌های 1382 و 1383 بنا بود اپراتور ترکیه‌ای «تُرک‌سل» در کشورمان راه‌اندازی شود؛ اما با آن مخالفت شد. چراکه حریم خصوصی و مرز امنیتی کشور در معرض خطر قرار می‌گرفت. حال آنکه کاربران در شبکة اجتماعی اینستاگرام، گزارش لحظه‌به‌لحظة زندگی‌شان را منتشر می‌کنند و نظام علاقه‌مندی‌ها و شبکة ارتباطی‌شان را منعکس می‌نمایند. قطعاً خطر قرارگرفتن اطلاعاتِ مربوط به علایق، سلایق و حریم خصوصی کاربران ایرانی در اختیار دشمنان از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی، کم‌تر از فعالیت اپراتور خارجی در کشور نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.