شبكه اجتماعي صرفا بازتاب فرهنگ جامعه است و نقش مخربي ندارد/ اصل شبكه‌هاي اجتماعي آسيبي ندارد و آسيب‌ها مربوط به نوع استفاده كاربران است و با فرهنگ‌سازي آسيب‌ها قابل رفع است - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>شبکه‌های اجتماعی بازتاب فرهنگ جامعه هستند و چیزی جدا از آن نیستند که با اعمال فیلترینگ بتوانیم این معضل فرهنگی را برطرف کنیم. لذا به‌جای مواجهه بالادستی با شبکه‌های اجتماعی، جامعه باید اصلاح شود. چرا که ابزار، ماهیتی بلاشرط دارند و این نحوة استفاده کاربران است که منجر به آثار مثبت و منفی می‌شود. اینترنت نیز یک ابزار است و مثل چاقو قابلیت استفادة دوگانه دارد و نحوة استفاده کاربر است که آسیب‌ها و فرصت‌ها را می‌سازد.
پاسخ: شبکه‌های اجتماعی هم بازتاب‌دهنده فرهنگ جامعه هستند و هم در جهت‌دهی به سبک زندگی و فرهنگ عمومی، نقش بسیار مؤثری دارند. نمی‌توان به بهانه یکی، از دیگری غفلت کرد. برفرض که انتشار فساد در شبکه‌های اجتماعی خارجی، بازتاب درستی از فرهنگ جامعه باشد- درحالی‌که انعکاس فرهنگ جامعه در شبکه‌های اجتماعی با روند مهندسی ارتباطات واطلاعات مدیر شبکه، یک انعکاس ناقص و در موارد زیادی، غیرواقعی و مغالطه‌آمیز است- آیا نباید نسبت به اصلاح رسانه و شبکه‌های اجتماعی که نقش مربی و تربیت‌کننده را دارند حساس بود؟! آیا تربیت و اصلاح مربی مقدم بر اصلاح متربی نیست؟! نکته بعد اینکه مقایسه ابزار جدید ارتباطی در بستر اینترنت در قرن بیست‌ویکم با ابزار بسیطی مانند چاقو که به ماقبل تاریخ برمی‌گردد بسیار غلط و نارواست. مسأله، مسأله مدیریت بیگانگان بر حریم امنیت فکری، فرهنگی و سیاسی جامعه است. مسأله، مسأله جهانی‌سازی آمریکایی و سود حداکثری بنگاه‌های اقتصادی نظام سلطه است. هدف، جهت‌دهی فرهنگ جوامع به‌سوی فرهنگ لیبرالیسم و زیرپاگذاشتن حکم خدا است. برقراری ارتباطات آزاد و بدون ضابطه، درکنار نفوذ امنیتی و اتلاف گسترده وقتِ نیروی کار کشورها و کنترل و هدایت ذهن مردم و جوانان در روند جنگ شناختی ، همه از آسیب‌های اجتناب ناپذیر لایه مدیریت در شبکه‌های اجتماعی خارجی است که این ابزارها را از بلاشرط بودن خارج کرده است. اگر می‌توانیم محاسن فضای مجازی را از مفاسدش جدا کنیم و آسیب‌ها را از بین ببریم، چرا این کار را نکنیم؟ باید توجه داشته باشیم که نباید صرفاً مصرف‌کننده باشیم؛ بلکه می‌توانیم تولیدکننده باشیم و این فضا را به‌نفع ارزش‌ها و هویت ملی مصادره کنیم.</p>
شبكه اجتماعي صرفا بازتاب فرهنگ جامعه است و نقش مخربي ندارد/ اصل شبكه‌هاي اجتماعي آسيبي ندارد و آسيب‌ها مربوط به نوع استفاده كاربران است و با فرهنگ‌سازي آسيب‌ها قابل رفع است
01/01/1401
مخالفت مسدودسازي شبكه‌هاي اجتماعي با ديپلماسي عمومي و روابط بين‌الملل و انزواي كشور - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>امکان ندارد بخواهید افکار جهانی و دنیا را تحت‌تأثیر قرار دهید؛ اما در فضای داخلی و شبکه اجتماعی این‌طور بسته رفتار کنید. فضای تقابل افکار و دیپلماسی عمومی که امروز در دنیا جاافتاده، بر پایه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی -توئیتر و اینستاگرام- است.
پاسخ: شواهد و اخبار نشان می‌دهد، انقلاب اسلامی در یک جنگ تمام‌عیار با نظام سلطه قرار دارد و این توهم نیست. علت این تقابل جدی، تعارض‌های ذاتی و هویتی انقلاب اسلامی با نظام استکبار است. دشمن از ابزارها و فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی برای ضربه‌زدن و نفوذ به نظام اسلامی، حداکثر استفاده را می‌برد. استفاده از شبکه‌های ارتباطیِ متعلق به دشمن برای دفاع از انقلاب اسلامی، نامعقول و غیرعقلایی است. سان‌تزو ، فیلسوف و استراتژیست چینی در کتاب معروف خود، «هنر جنگ»، به این نکته اشاره می‌کند: «اگر خودت و دشمنت را بشناسی، زمین و سرزمینی که در آن به پیکار خواهی رفت را بشناسی، این آگاهی به تو قدرت پیروزی در هزار جنگ را می‌دهد؛ سرعت و شاکلة پیروزی است». اگر قصد داریم بر افکار جهانی تأثیرگذار باشیم، باید ضوابط کار را رعایت کنیم. بازی در زمین دشمن، قدرت محاسبات و پیش‌بینی و دست برتر را در اختیار وی قرار می‌دهد و به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممنوع است.
مهندسی اطلاعات و ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی خارجی نظیر اینستاگرام و توئیتر، مانع بزرگی بر سر راه دیپلماسی سایبری است. علاوه بر اینکه با فعالیت در این شبکه‌ها، نظام ارتباطیِ نیروهای وفادار به انقلاب اسلامی در داخل و خارج از کشور را در اختیار دشمن قرار می‌دهیم و دشمن می‌تواند با شناسایی و دست‌گیری این افراد، تب‌وتاب انقلاب اسلامی و خیزش‌های استقلال‌طلبانه در منطقه و جهان را خاموش کند و این همان ضربه‌ای است که به انقلاب مصر وارد شد. مخابره پیام انقلاب اسلامی به دنیا و اثرگذاری بر جهان، از طریق حضور منفعلانه در شبکه‌های اجتماعی میسر نمی‌شود؛ بلکه این هدف با حمایت و تأسیس شبکه‌های اجتماعی بومی در عیار بین‌المللی محقق می‌گردد. با تأسیس شبکه اجتماعی فعال و قدرتمند بین‌المللی، دیگران برای گفتمان‌سازی و اجرای دیپلماسی مجازی وارد سیستم ساخت ما می‌شوند و در چنین فضایی، دست برتر اطلاعات و عملیات در خدمت انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد.
نکتة مهم این است که بایستی اقدامات ایجابی و تولیدی را از یک نقطه آغاز کنیم تا در نهایت اهداف مدنظرمان را محقق نماییم. ما قائل به نفی کلی فعالیت در شبکه‌های اجتماعی خارجی به‌نیت تحقق اهداف و آرمان‌های جهانی انقلاب اسلامی نیستیم؛ اما اصول و ضوابط کار به ما می‌گوید دیپلماسی مجازی در شبکه‌های بیگانه را به‌واسطة عدة محدودی که آموزش‌های لازم را دیده‌اند، پیش‌ببریم. رهبر معظم انقلاب در خصوص فعالیت در شبکه‌های اجتماعی خارجی، به ورود هوشمندانه، تهاجمی، تشکیلاتی و بنیه‌دار اشاره می‌کنند و ورود منفعلانه و بی‌ضابطه را نفی می‌کنند.
از من سؤال می‌شود که به شبکه‌های اجتماعی و مجازی خارجی که متعلق به دشمن است، وارد بشویم یا نه؟ به نظر ما ورود هوشمندانه خوب است. ولی افرادی بروند و کار دسته‌جمعی کنند و بنیه داشته باشند که خودشان غرق نشوند ومثال آن غلام و آب جو نشود. غلامی که آب جوی آرد/ آب جو آمد و غلام ببرد. ورود تهاجمی لازم است و گرفتن میدان از دست دشمن. اثرگذار وتهاجمی باشید و نه اثرپذیر.</p>
مخالفت مسدودسازي شبكه‌هاي اجتماعي با ديپلماسي عمومي و روابط بين‌الملل و انزواي كشور
01/01/1401
نمایش همه

عدم مرسوم بودن فيلترينگ در دنيا و فرهنگ‌سازي در ميان مردم

عدم مرسوم بودن فيلترينگ در دنيا و فرهنگ‌سازي در ميان مردم - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و واتس‌اپ در همة کشورهای جهان در اختیار کاربران قرار دارد زیرا عموم مردم آنقدر آموزش‌های متعدد دیده‌اند که می‌دانند این نرم‌افزارها فرصت هستند، نه تهدید.
پاسخ: فرهنگ‌سازی فرع استاندارد ارتباطی است و تا ابزار استاندارد نباشد، فرهنگ‌سازی توجیهی ندارد. بسیاری از آسیب‌ها در شبکه‌های مجازی، محصول ویژگی‌های مفسده‌خیز آن‌هاست و ربطی به لایه کاربری و نوع استفاده ندارد. متأسفانه بسیاری از کشورهای حال حاضر جهان، مستعمره نظام ارتباطی آمریکا هستند و ولنگاری فضای مجازی و رهابودن شبکه‌های خارجی در خاک آن کشورها، نشانه ضعف و انفعال است و نه آموزش و رشد و پیشرفت. در این میان، رویکرد کشورهای مستقل در فضای مجازی نظیر آمریکا، چین و روسیه با سایر کشورها متفاوت است و بر حمایت از محصولات بومی استوار است. در گفتمان انقلاب اسلامی در مواجهه با فضای مجازی، آموزش و تعلیم سواد و بصیرت رسانه‌ای جایگاه ویژه خود را دارد و امری مفید و لازم است. لکن توجه به این نکته ضروری است که باید نسبت به شبکه‌های اجتماعی –به‌تعبیر رهبر معظم انقلاب- برخورد حکیمانه داشته باشیم و در صورت نیاز، همانند کشورهای مستقل در فضای مجازی، سیاست‌گذاری کنیم و از نرم‌افزارهای تولیدی و بومی خود حمایت کنیم.</p>

شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام و واتس‌اپ در همة کشورهای جهان در اختیار کاربران قرار دارد زیرا عموم مردم آنقدر آموزش‌های متعدد دیده‌اند که می‌دانند این نرم‌افزارها فرصت هستند، نه تهدید.
پاسخ: فرهنگ‌سازی فرع استاندارد ارتباطی است و تا ابزار استاندارد نباشد، فرهنگ‌سازی توجیهی ندارد. بسیاری از آسیب‌ها در شبکه‌های مجازی، محصول ویژگی‌های مفسده‌خیز آن‌هاست و ربطی به لایه کاربری و نوع استفاده ندارد. متأسفانه بسیاری از کشورهای حال حاضر جهان، مستعمره نظام ارتباطی آمریکا هستند و ولنگاری فضای مجازی و رهابودن شبکه‌های خارجی در خاک آن کشورها، نشانه ضعف و انفعال است و نه آموزش و رشد و پیشرفت. در این میان، رویکرد کشورهای مستقل در فضای مجازی نظیر آمریکا، چین و روسیه با سایر کشورها متفاوت است و بر حمایت از محصولات بومی استوار است. در گفتمان انقلاب اسلامی در مواجهه با فضای مجازی، آموزش و تعلیم سواد و بصیرت رسانه‌ای جایگاه ویژه خود را دارد و امری مفید و لازم است. لکن توجه به این نکته ضروری است که باید نسبت به شبکه‌های اجتماعی –به‌تعبیر رهبر معظم انقلاب- برخورد حکیمانه داشته باشیم و در صورت نیاز، همانند کشورهای مستقل در فضای مجازی، سیاست‌گذاری کنیم و از نرم‌افزارهای تولیدی و بومی خود حمایت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.