ايجاد دوگانه كاذب مديريت فضاي مجازي و آزادي‌هاي اجتماعي - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - پاسخ: مدیریت و سیاست‌گذاری بالادستی برای حفظ و تقویت آزادی‌های اجتماعی امری واضح و روشن است. این طبیعی است که در یک فضای ولنگار و رها، سوء استفاده برخی افراد و گروه‌ها، زمینه ناامنی و سلب آزادی‌های اجتماعی افراد را فراهم می‌آورد. اینکه بتوانیم با سیاست‌گذاری و مدیریت فضای مجازی، از رخنه و نفوذ بدخواهان جلوگیری کنیم و امنیت روانی، فرهنگی و اقتصادی را رقم بزنیم، بسیار مطلوب و ارزشمند است. در نگرش اسلامی و در آرای اندیشمندانی نظیر شهید مطهری، آزادی و اختیار جزئی از مجموعة حق و تکلیف است؛ همان طور که حق داریم آزاد باشیم و خداوند ما را آزاد آفریده، در برابر آزادی مکلف هستیم که رفتار و عمل ما در جهت تقویت ظلم و فساد نبوده و نافی آزادی دیگران نباشیم. درثانی باید توجه داشت که محدودیت‌های متعددی در اسلام وجود دارد. آزادی اجتماعی مطلق در اسلام وجود ندارد.
ايجاد دوگانه كاذب مديريت فضاي مجازي و آزادي‌هاي اجتماعي
01/01/1401
بي‌مورد بودن نگراني درباره فناوري‌هاي جديد و كفايت گذر زمان براي عادي شدن مشكلات اين عرصه - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>همیشه استفاده از ابزارهای جدید با سوء استفاده همراه بوده که به‌تدریج به استفادة معقول تبدیل شده است؛ مانند تلفن‌همراه و دستگاه ویدئو. نگرانی در خصوص استفاده از فناوری‌های جدید ارتباطی بی‌مورد است و نیازی به اقدام سلبی نیست و به‌مرور زمان مسأله حل می‌شود.
پاسخ: چاقو ابزاری بسیط است که مدیریت آن در اختیار کاربر است؛ اما با این وجود برای حمل آن در خارج منزل، قانون بازدارنده وضع می‌شود. چگونه است که چاقو مشمول اقدام سلبی می‌شود؛ اما برای ابزار نوین ارتباطی که خطر نفوذ فکری و فرهنگی جبهه دشمن را فراهم می‌کند، تنها به فرهنگ‌سازی بسنده می‌شود؟! ابزار نوین ارتباطی خارجی از آنجا که مدیریت آن در دست دشمنان قرار دارد، به‌مثابه چاقویی برنده، شاهرگ حیات فکری و فرهنگی کشور را قطع می‌کند که علاوه بر فرهنگ‌سازی حسن استفاده، به‌تحقیق نیازمند اقدام سلبی، استانداردسازی و مجموعه اقدامات ایجابی است. اگر کشور توانست از آسیب‌های دستگاه ویدئو گذر کند به‌خاطر همین اقدامات مسئولانه بوده است.</p>
بي‌مورد بودن نگراني درباره فناوري‌هاي جديد و كفايت گذر زمان براي عادي شدن مشكلات اين عرصه
01/01/1401
نمایش همه

قانونگذاري در فضاي مجازي با توسعه فضاي مجازي كشور منافات دارد.

قانونگذاري در فضاي مجازي با توسعه فضاي مجازي كشور منافات دارد. - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - پاسخ: ضرورت استفاده از امکانات فضای مجازی پذیرفته است؛ اما نحوه و چگونگی مواجهه با این ضرورت، تعیین کننده پیشرفت یا عقب‌رفت کشور در ابعاد مختلف است. واردات بی‌رویه محصولات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خارجی و وابستگی افسارگسیخته به اینترنت آمریکایی در سایه بی‌قانونی این فضا، زمینه‌ساز انواع آسیب‌ها است. در مقابل پیشرفت همه‌جانبه کشور در فضای مجازی، به‌معنای رشد خودبنیاد و مستقل فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی در داخل کشور است که علاوه بر قانون‌گذاری و تسهیل‌گری حاکمیت، نیازمند هم‌افزایی حوزه و دانشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان فرهنگی جامعه است. باید در مقولة فضای مجازی قائل به پیشرفت همه‌جانبه باشیم، نه توسعة نامتوازن و یک‌سویه که صرفاً کشور را از نظر فنی و تکنیکی توسعه دهیم و در عوض آسیب‌های گوناگون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی را دامن‌گیر جامعه کنیم. اگر ضرورت استفاده از فضای مجازی را پذیرفته‌ایم، باید در راستای حفظ ارزش‌های جامعه دینی، کمر همت ببندیم و اهتمام جدی به امر تولید داشته باشیم.

توسعة فضای مجازی امری شتاب‌دار است که قرار گرفتن در مسیر آن، ضرورت دارد و برای گسترش خدمات عمومی یک نیاز اصلی محسوب می‌شود و نباید با اهرم‌های قانونی سرعت آن را کاهش داد.

پاسخ: ضرورت استفاده از امکانات فضای مجازی پذیرفته است؛ اما نحوه و چگونگی مواجهه با این ضرورت، تعیین کننده پیشرفت یا عقب‌رفت کشور در ابعاد مختلف است. واردات بی‌رویه محصولات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خارجی و وابستگی افسارگسیخته به اینترنت آمریکایی در سایه بی‌قانونی این فضا، زمینه‌ساز انواع آسیب‌ها است. در مقابل پیشرفت همه‌جانبه کشور در فضای مجازی، به‌معنای رشد خودبنیاد و مستقل فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی در داخل کشور است که علاوه بر قانون‌گذاری و تسهیل‌گری حاکمیت، نیازمند هم‌افزایی حوزه و دانشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان فرهنگی جامعه است. باید در مقولة فضای مجازی قائل به پیشرفت همه‌جانبه باشیم، نه توسعة نامتوازن و یک‌سویه که صرفاً کشور را از نظر فنی و تکنیکی توسعه دهیم و در عوض آسیب‌های گوناگون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی را دامن‌گیر جامعه کنیم. اگر ضرورت استفاده از فضای مجازی را پذیرفته‌ایم، باید در راستای حفظ ارزش‌های جامعه دینی، کمر همت ببندیم و اهتمام جدی به امر تولید داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.