سناریوی مالزی برای حکمرانی موفق در فضای مجازی چه بود؟ - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - مطالعه حکمرانی سایبری در مالزی و نوع مواجهه آن با فضای سایبری مفید است؛ زیرا مالزی به عنوان یک کشور اسلامی دارای قرابت و اشتراک فرهنگی، دینی و تاریخی زیادی با ایران است و علاوه بر این در جایگاه یک کشور در حال توسعه، الگوی موفقی از توسعه بومی ارایه داده که مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است.
سناریوی مالزی برای حکمرانی موفق در فضای مجازی چه بود؟
23/12/1400
ضرورت اجرای حکمرانی فضای مجازی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - مدیر دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی گفت: پیشنهاد می شود در حکمرانی اسلامی فضای مجازی، فضای جدیدی مبتنی بر مبانی فکری ، ارزش ها و سبک زندگی اسلامی به جهان عرضه شود تا این مدل از حکمرانی، ایران از سایر کشورها متمایز کند.
ضرورت اجرای حکمرانی فضای مجازی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی
23/12/1400
نمایش همه

استثمار مجازی آمریکا با تغییرات فضای مجازی/ تعویق فرآیندهای استثماری آمریکا با حکمرانی فضای مجازی ممکن می‌شود

استثمار مجازی آمریکا با تغییرات فضای مجازی/ تعویق فرآیندهای استثماری آمریکا با حکمرانی فضای مجازی ممکن می‌شود - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی گفت: هم اکنون نوع استعمار دگرگون شده و ما اکنون مورد استثمار مجازی آمریکا قرار می‌گیریم و هرچند جبهه و آرایش نیروها تغییر کرده اما ماهیت تغییری نداشته و شاید به لحاظ امکاناتی که فضای مجازی قرار داده، تشدید هم شده باشد.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فضای مجازی، عبدالحسین کلانتری در حاشیه همایش بین المللی افول آمریکا با رویکرد جهان پسا آمریکا و در پنل فضای سایبر و جهان پس از آمریکا گفت: تحلیل فیلم های جهان آمریکا از ترک برداشتن تمدن آن ها حکایت دارد به طوری که فیلم‌ پلتفرم جامعه وحشی غرب و بازی مرکب وحشی گری جهان سرمایه دارانه که ارمغان جامعه آمریکا است را نشان می دهد، بنابراین اگر به مثابه یک تمدن به آن توجه شود شاهد ترک برداشتن این ساختار هستیم.

وی با تاکید بر این که وجه محتوای رسانه و مدیریت حکمرانی رسانه های اجتماعی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: بحث مهم تر وجه پلتفرمی رسانه ها است که فراتر از مرزهای ملی عمل کرده و در عمل مرزهای کشورها را در نوردیده ، حاکمیت های ملی را تضعیف کرد و ملت را گرو گرفته و بر این اساس کنش می کند.
سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی ادامه داد: تحلیل پلتفرمی حکمرانی رسانه ها و شبکه های اجتماعی و نقشی که در تثبیت و بقای فرایندهای استعماری و استثماری از آمریکا دارد با حکمرانی به تعویق خواهد افتاد بنابراین گام هایی برای شکست این حلقه انجام شده که چین و اتحادیه اروپا اقداماتی انجام داده و ایران نیز در حال برداشتن گام هایی است.

وی در ادامه با اشاره به مدل چند ذینفعی که به نوعی مدل آمریکایی است، تصریح کرد: در این‌مدل حاکمیت، با شرکت های خصوصی که کلیت منافع نظام سلطه را تامین می کنند هم دست می شوند و صدای بخش مدنی، نهادها و متخصصان شنیده نمی شود و لذا مدل چندذینفعی هم بدرستی اجرا نمی‌شود و کذب است. لذا سلطه در این مدل نیز حفظ شده است.

کلانتری در پاسخ به این سوال که آینده فضای مجازی چه خواهد شد؟ با تاکید بر این که این گونه نیست که تاریخ برای کل مسیر آینده، بسته ای تدارک ببیند و همه امور در آن مشخص و زمانبندی شده باشد. بلکه تاریخ در پرتو امیدها،آرمان ها و آرزوها ساخته شده و می شود، اظهار کرد: بررسی تمدن غرب نشان می دهد که این تمدن براساس امید و آرزو شکل گرفت و هرچند تصویر کلان و کلی از آینده وجود دارد و باید فضایی به دور از استعمار و تک قطبی بودن که همه ذینفعان در آن حق مشارکت داشته باشند، وجود داشته باشد، اما این فضا اکنون وجود ندارد. هرچند که کلیتی از آن وجود دارد. اما این که دقیق و جزئی مشخص باشد که چه اتفاقی خواهد افتاد، در دسترس نیست.

کلانتری تاکید کرد: می توان کلیات آینده را تصویر کرد اما این که دقیق باشد کار آسانی نیست و باید اجازه داد تاریخ خود را در مسیر آرمان‌ها و اهداف والای انسانی بسازد و محقق کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.