قانونگذاري موجب محدوديت كسب و كار عمومي مردم است - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - <p>پس از انسداد سرویس‌های اینترنتی خارجی، حجم عظیمی از درآمدهای مردم که وابسته به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است، از بین می‌رود. در این صورت مردم ناراضی می‌شوند، رشد تولید ناخالص ملی کاهش می‌یابد و اقتصاد نیز متضرر می‌شود.
پاسخ : در پاسخ به این شبهه، ابتدا باید مقدمات زیر را مطرح کرد:
1) یکی از سیاست‌گذاری‌های اشتباه در حوزة فضای مجازی طی سال‌های اخیر، گره‌زدن اقتصاد و زندگی مردم به شبکه‌های اجتماعی بیگانه است؛ به‌صورتی‌که اگر بنا باشد یکی از سرویس‌های اینترنتی خارجی با محدودیت حداقلی مواجه شود، عده‌ای اعتراض می‌کنند که فعالیت‌های اقتصادی مردم در این بستر انجام می‌گیرد. در حالی که سیاست‌گذاری باید به‌گونه‌ای انجام می‌گرفت که معیشت مردم وابسته به سرویس‌های اینترنتی خارجی نشود و در مقابل، مردم برای راه‌اندازی کسب و کار دیجیتال، از سرویس‌های ملی استفاده نمایند.
2) آمارهای موجود در خصوص میزان استفادة کاربران از فضای مجازی به‌عنوان بستر اقتصادی باید مورد بررسی دقیق و صحت‌سنجی قرار گیرد. اینکه هر مسئولی با انتشار آماری مدعی شود مثلاً 40 میلیون ایرانی در این فضا کسب و کار دارند، پذیرفتنی نیست؛ آمار باید دقیق و متقن باشد تا موجب تصمیم‌گیری درست شود.
3) بسیاری از محصولاتی که در شبکه‌های اجتماعی بیگانه خرید و فروش می‌شود، محصولات ناسالم، غیراستاندارد و ممنوعه مانند مواد مخدر، ابزارآلات و خدمات ممنوعه است. لذا مسدودسازی این سرویس‌ها موجب حفظ امنیت فرهنگی و اقتصادی جامعه می‌گردد.
باتوجه به مقدمات فوق و اینکه فعالیت اقتصادی شهروندان ایرانی در سرویس‌های اینترنتی خارجی مشهود است و عدة قابل‌توجهی از مردم، کسب و کار سالم در این فضا دارند، قانون‌گذار بایستی با سیاست‌گذاری بالادستی، فضای شکل‌گیری این مشاغل را در سرویس‌های داخلی و بومی فراهم کند. اولین مسأله مهم در هر کسب‌وکاری، مسأله امنیت شغلی است. شبکه‌‌ها و خدمات فضای مجازی بیگانه که تابع قوانین ما نیستند و در موارد متعددی بر ضد منافع ملی کشور ما اقدام می‌کنند، چه تضمینی برای برقراری امنیت شغلی ایرانیان در بسترهای خود دارند؟! امروزه بسیاری از کسب و کارها در شبکه‌های اجتماعی ملی نظیر سروش، ایتا، گپ و بله فعالیت دارند. همچنین در برخی از این پیام‌رسان‌ها، امکانات خوبی در راستای انجام خدمات مالی و بانکی وجود دارد. البته این خدمات باید تقویت شود. گره‌زدن اقتصاد کشور به شبکه‌های اجتماعی بیگانه، قطعاً خطرناک است.</p>
قانونگذاري موجب محدوديت كسب و كار عمومي مردم است
01/01/1401
فیلم/ انتقاد رهبر انقلاب اسلامی از رهاسازی فضای مجازی در کشور - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - رهبر انقلاب : رهاسازی فضای اینترنت باعث افتخار نیست بلکه باید مانند همه دنیا آن را مدیریت کرد.
فیلم/ انتقاد رهبر انقلاب اسلامی از رهاسازی فضای مجازی در کشور
12/01/1401
نمایش همه

اعضای کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی چه کسانی هستند؟

اعضای کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی چه کسانی هستند؟ - مرجع تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی ایران - نمایندگان مجلس در جلسات کمیسیون‌های مختلف امروز (۱۳شهریورماه) نمایندگان خود برای حضور در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را مشخص کردند. با اینکه گفته شده بود از ۹ کمیسیون اعضای کمیسیون ویژه انتخاب می‌شوند؛ اما درحال حاضر چهار کمیسیون نمایندگان خود را انتخاب کردند.

نمایندگان مجلس در جلسات کمیسیون‌های مختلف امروز (۱۳شهریورماه) نمایندگان خود برای حضور در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را مشخص کردند. با اینکه گفته شده بود از ۹ کمیسیون اعضای کمیسیون ویژه انتخاب می‌شوند؛ اما درحال حاضر چهار کمیسیون نمایندگان خود را انتخاب کردند.

در جلسات امروز چهار اعضای انتخاب شده بدین قرار است: از کمیسیون آموزش و تحقیقات؛ احمدحسین فلاحی و مهرداد ویس کرمی انتخاب شدند.

احمد امیرآبادی فراهانی و محمد باقری بناب از کمیسیون اقتصادی برای حضور در کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت معرفی شدند.

غلامرضا منتظری، بیژن نوباوه‌وطن، حسین میرزایی و سیدعلی یزدی‌خواه از کمیسیون فرهنگی در کمیسیون ویژه طرح صیانت حضور خواهند داشت.

رضا تقی پور و لطف الله سیاهکلی، علی جدی و مصطفی طاهری از کمیسیون صنایع و معادن به عنوان اعضای کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی انتخاب شدند.

پیشتر علی یزدی‌خواه، عضو کمیسیون فرهنگی در گفت‌وگو با مهر اعلام کرده بود با تصمیم هیات رئیسه مجلس از حدود ۹ کمیسیون درخواست شده تا نفرات منتخب خود را برای حضور در این کمیسیون ویژه اعلام کنند.حالا ۴ کمیسیون نماینده‌‌های خود را انتخاب کردند و ۵ کمیسیون دیگر باقیمانده است.

پس از انتخاب اعضا و انتخاب هیات رئیسه این کمیسیون، فعالیت این کمیسیون مهرماه آغاز می‌شود. طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» نخستین بار در مهرماه ۹۷ در مجلس دهم مطرح شد. در آن‌زمان این طرح با واکنش‌های بسیاری از سوی کارشناسان و فعالان این حوزه مواجه شد و در نهایت در مجلس دهم مسکوت ماند.

در مجلس یازدهم آبان ماه ۹۹، در حالیکه طرح صیانت از حقوق کاربران در کمیسیون فرهنگی در حال بررسی بود، طرحی با نام «طرح حمایت از کاربران و خدمات فضای مجازی» اعلام وصول شد که به خاطر شباهت با طرح صیانت از حقوق کاربران مورد نقد قرار گرفت. در آن زمان رضا تقی‌پور، نماینده عضو کمیسیون صنایع مجلس اعلام کرد که این طرح تکمیل شده طرح صیانت از حقوق کاربران است.

«طرح صیانت از حقوق کاربران» در مردادماه ۹۹، با تغییرات بسیار و تحت عنوان «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» اعلام وصول شد و با نگاهی به متن چند پیش‌نویس آن می‌توان دریافت کرد که طرح جدید ترکیبی از طرح «صیانت از حقوق کاربران» و «طرح حمایت از کاربران و خدمات فضای مجازی» است.

اصل ۸۵ شدن طرح جدید در تیرماه ۱۴۰۰ دردستور کار مجلس قرار گرفت و با نقدها و اعتراض بسیاری از کارشناسان و حتی کاربران در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد. به این صورت این طرح در صحن علنی بررسی نخواهد شد و در یک کمیسیون مشترک بررسی و سپس به صورت آزمایشی به اجرا درخواهد آمد. با اینکه نقدها به این موضوع بسیار بود و چندبار ازدستور کار خارج شد؛ اما در مردادماه اصل ۸۵ شدن این طرح در مجلس رای آورد و حتی درخواست برخی از نمایندگان به لغو این موضوع هم مورد توجه باقی نمایندگان قرار نگرفت و رای نیاورد. حالا پس از رای اعتماد وزرای دولت سیزدهم و به پایان رسیدن تعطیلات نمایندگان، آنها در کمیسیون‌های مختلف در حال تعیین اعضای کمیسیون ویژه هستند.

*به روزرسانی:

در جلسه امروز (۱۲ مهرماه) کمیسیون اجتماعی مجلس، علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار به عنوان نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس در کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی حضور انتخاب شد.

محسن زنگنه،نماینده تربت حیدریه و غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان آباد همچنین به عنوان نمایندگان کمیسیون «ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی» در کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت حضور می‌یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.